Днес 7.03.2023 г. от 19.00 ч.  Музейна галерия Димитър Георгиев“

...
Днес 7.03.2023 г. от 19.00 ч.  Музейна галерия Димитър Георгиев“
Коментари Харесай

Виртуозна пианистка свири в галерия „Димитър Георгиев“

Днес 7.03.2023 година от 19.00 ч.  Музейна изложба „ Димитър Георгиев “ ще посрещне виртуозната пианистка Мария-Десислава Стойчева.

„ Странстване във времето “ е заглавието на клавирния рецитал, който тя ще извърши. В него са включени творби на Бах-Райнкен, Шуберт и Лист.

Мария-Десислава солира със Софийска филхармония, Националната филхармония на Украйна, „Картотека и архив" (служба в ПГУ) “Софийски солисти ”, Държавна опера- Пловдив, Варненска филхармония, Държавен симфоничен оркестър на гр. Шумен, както и Симфоничен оркестър при НУМТИ „ Д. Петков “.

Тя  работи с диригентите Микола Дядюра, Пламен Джуров, Оливер Ведер, Станислав Ушев, Лучано ди Мартино, Калина Василева, Хишам Габр, Стефан Бояджиев, Себастиан Алманзар, Пламен Първанов.

Мария-Десислава Стойчева е усъвършенствала своите музикални умения в редица майсторски класове на изтъкнати български и международни музиканти. Била е участник и стипендиант в влиятелния курс по камерна музика “Musica Mundi ” в Белгия.

Тя е лауреат на редица национални и интернационалните състезания, като Първа и Специална премия получава в дебютното издание на състезанието „ Стелла Ослекова “, финалист е на 2-ри Моцартов конкурс в Джухай, Китай (2017), взе участие в 25-ти Конкурс “Йоханес Брамс ” в Пьорчах, Австрия (2018), 8-ми Шопенов конкурс в Будапеща, Унгария (2018) и 66-ти Шопенов конкурс в Ню Йорк, Съединени американски щати (2019).

Мария-Десислава Стойчева е първият български участник в състезанието за млади пианисти в памет на Владимир Хоровиц в Киев, Украйна, където в неговото 11-то издание получава лауреатско звание и премия за най-хубаво осъществяване на наложително украинско произведение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР